ontruimingsoefening

Brandalarm voor boze basisschooldirecteuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Schrok je omdat bij jou op school vanochtend het brandalarm afging? Dan ben je niet de enige. Door heel het land moesten kinderen vanochtend naar buiten, de regen in. Gelukkig was er niet echt een brand. Het alarm ging af als een protest van de directeur van je school. 

Je hebt vast wel gemerkt dat de juffen en meesters al heel lang boos zijn. Ze vonden dat ze te weinig geld kregen en te hard moesten werken. Daarom gingen ze actie voeren en staken. En het heeft iets opgeleverd. Ze krijgen nu meer geld. 

Hele school

De directeuren van basisscholen hebben er ook een beetje geld bij gekregen, maar veel minder dan de leraren. Daarom zijn zij nu boos. Sommige juffen en meesters verdienen nu meer dan de directeur. Dat vinden ze oneerlijk. De directeuren zeggen dat leraren maar op één klas hoeven te passen, terwijl zij op de hele school moeten passen. Ook de leiders van de school hebben het super druk. 

Hele land

Door heel het land besloten directeuren dus af te spreken om vanochtend om negen uur het brandalarm af te laten gaan. Om te laten merken dat ze het er niet mee eens zijn. 

Anderen lazen ook: Dagje vrij door staking juffen en meesters.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps