AFP

Brayden (13) sprak tijdens Amerikaans verkiezingscongres

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een speech houden tijdens een mega groot verkiezingscongres is niet niets. Maar nog knapper als je stottert. De 13-jarige Brayden uit het Amerikaanse New Hampshire deed het om presidentskandidaat Joe Biden te bedanken.

Hij sprak dit uit tijdens de Democratische conventie, een enorme verkiezingsbijeenkomst. Brayden bedankte Biden voor het zelfvertrouwen dat hij dankzij hem heeft gekregen. De presidentskandidaat had in het verleden ook last van stotteren, maar dat weerhield hem niet om de politiek in te gaan. ‘Zonder Joe Biden zou ik hier vandaag niet durven praten’, zei Brayden tijdens zijn speech.

Na een inspirerend verhaal over stotteren eindigde Brayden zijn verhaal met een oproep om op Biden te stemmen: ‘Kinderen zoals ik rekenen erop dat jullie op iemand stemmen waar we allemaal tegenop kunnen kijken'.

Democratische conventie

Op dinsdag 3 november gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De enorme conventies zijn in het land traditie vlak voor zo'n verkiezing. Waar dit normaal altijd een enorm evenement is in een zaal vol speeches en juichende mensen, was het dit jaar door corona alleen online te volgen. Ook de Republikeinse partij, waarvoor president Trump verkiesbaar is, houdt aankomende week zo’n bijeenkomst. 

In dit Engelse filmpje is te zien hoe Brayden op een groot scherm spreekt tijdens de conventie:

Anderen lazen ook: Hoe word je president van de Verenigde Staten?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook