ANP

Brazilianen vieren na twee jaar weer carnaval

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Sprankelende kostuums, swingende samba’s en torenhoge praalwagens: na twee jaar stilte door corona vieren de Brazilianen weer volop carnaval. Vooral in Rio de Janeiro pakken ze flink uit. 

Het was nog even spannend of het vierdaagse feest in Rio doorging. De stad stelde het carnaval uit van 24 februari naar 20 april wegens te hoge coronabesmettingen. Het aantal besmettingen daalde flink, en dus mocht het doorgaan. Voor het eerst in twee jaar was er weer publiek!  

ANP

Koning carnaval

De burgemeester van Rio, Eduardo Paes, opende woensdag officieel het feest. Hij overhandigde de sleutel aan koning Momo, de symbolische koning van de festiviteiten. De koning straalde in de confetti-regen van geluk.

ANP

Verkleed

Carnaval is voor de Brazilianen een tijd van plezier. Net zoals in Nederland trekken duizenden Brazilianen een hoop kleurrijke kostuums aan en dansen ze erop los. 

ANP

Sambadrome

Praalwagens, een hoop getrommel en met veren versierde dansers: de parade in Rio is het hoogtepunt van het carnaval. Het vindt plaats in de Sambadrome. Dat is een speciaal aangelegde paradeplaats in het centrum van de stad. Elke sambaschool krijgt 60 tot 70 minuten de tijd om een verhaal in muziek en dans te vertellen. Een team van juryleden beoordeelt welke dansschool het beste uitpakt.

ANP

 

Anderen lazen ook: De grote Kidsweek Carnavals-quiz.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook