Roodharigendag 2018

Breda vol roodharigen ondanks de regen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Dit weekend kleurde het hele centrum van de Brabantse stad weer rood. Roodharigen uit binnen- en buitenland kwamen samen om Redhead Days 2018 te vieren.

De Redhead Days 2018 (zo heet de Roodharigendag nu) zijn twee dagen bomvol modeshows met roodharige modellen, ontmoetingen tussen roodharige tweelingen, springkussens, picknicks en nog veel meer.

Groepsfoto

Dit festival voor iedereen met een bos rood haar is in 2005 eigenlijk per ongeluk bedacht door kunstenaar Bart Rouwenhorst. Hij zette toen een oproep in de krant voor roodharige meisjes en vrouwen als modellen voor een schilderij. Alleen reageerden er geen vijftien vrouwen, maar honderdvijftig! En nu is het al een dertien jaar een groot succes. Maar niet alleen roodharigen mogen naar de Roodharigendag. Je mag ook je niet-roodharige moeder, vriend of vriendin meenemen. Zij mogen alleen niet meedoen met het jaarlijkse hoogtepunt: de fotosessie waarbij alle roodharigen met elkaar op één foto gaan.

Paraplu

Helaas werd het festival dit jaar niet zo goed bezocht als verwacht. Rouwenhorst hoopte op 30.000 bezoekers, maar door het slechte weer kwamen er maar zo'n 20.000 opdagen. Eén voordeel: dit leverde heel leuke paraplufoto's op.

Anderen lazen ook: Oeps: gekleurde haren in Leeuwarden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps