beeld instagram

Brillen voor honden in Amerikaans leger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het Amerikaanse leger experimenteert met brillen voor honden. Niet omdat ze slecht zien, maar om hun bazen mee te laten kijken tijdens een missie. Hij zijn namelijk speciale brillen met een camera en een luidspreker er in.

Via de brillen kunnen de hondeninstructeurs van afstand de honden instructies geven. Dat kan handig zijn want de honden worden getraind voor het opsporen van explosieven.

Landmijn

In de bril zit een camera waarmee de trainers van afstand met de hond kunnen meekijken. Als er bijvoorbeeld een landmijn te zien is, kunnen ze de hond van afstand een commando geven zodat hij snel een andere kant op loopt.

De legerhonden waren al gewend om een bril op te hebben omdat ze die vaker dragen om hun ogen te beschermen. Maar deze nieuwste kan dus nog veel meer.

 

Anderen lazen ook: Hond in auto? Tik ruit in.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is best een goed idee een legerbril voor honden Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.