Foto: ANP

Britse coronaheld overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Britse coronaheld Tom Moore (100) is deze week overleden nadat hij besmet raakte met het coronavirus. De man werd in april wereldberoemd doordat hij bijna 45 miljoen euro ophaalde voor een goed doel. 

Met zijn rollator liep Moore honderd rondjes door zijn tuin van 25 meter lang, verspreid over meerdere dagen. Dat deed hij niet alleen om zichzelf gezond te houden, maar ook om geld in te zamelen voor artsen en verpleegkundigen die coronapatiënten helpen. Veel mensen vonden het heel goed wat de coronaheld deed en noemden hem een echte coronaheld. Tijdens zijn laatste rondje kreeg Moore applaus van soldaten (hij zat zelf ook in het leger) en voor deze actie werd hij tot ridder geslagen door de Britse koningin Elizabeth. Vliegtuigen van de Britse luchtmacht vlogen als eerbetoon over zijn huis en hij werd benoemd tot kolonel.

Longontsteking

De dochter van Moore maakte zondag bekend dat haar vader zelf besmet was geraakt met het coronavirus en in het ziekenhuis werd opgenomen. Omdat hij medicijnen kreeg voor een longontsteking, kon hij niet gevaccineerd worden. Die medicijnen gaan niet goed samen met de inenting.

Coronaheld

Veel mensen stonden stil bij het overlijden van de wandelaar. De Britse premier Boris Johnson noemt hem een echte held. 'Hij heeft het land geïnspireerd', zei hij. Het Amerikaanse Witte Huis, waar de minister-president woont, sloot zich daarbij aan. Het bekende reuzenrad London Eye in Londen werd dinsdagavond rood, wit en blauw (de kleuren van de Britse vlag) verlicht om de man te eren. 

Foto: ANP

 

Anderen lazen ook: 99-jarige haalt miljoenen op met rollator.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook