Foto: Twitter BBC

Britse Imogen (11) is beroemd door hooghoudactie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Britse Imogen (11) moet wel een flinke laag eelt op de bovenkant van haar voeten hebben. Ze hield de afgelopen maanden dagelijks duizenden keren een bal hoog voor het goede doel. 

In het begin van de coronacrisis wilde Imogen iets doen voor de mensen met een belangrijke baan. Voor zorgmedewerkers, brandweerlieden, journalisten en supermarktmedewerkers. Om die in het zonnetje te zetten, besloot ze voor hen een bal hoog te houden en zo geld in te zamelen. Bij het bedenken van dat plan wist ze alleen nog niet om hoeveel mensen het ging. Het bleken er 7,1 miljoen te zijn!

Zevenduizend per dag

Imogen ging tóch door met haar plan, vertelt ze aan de Britse nieuwszender BBC. Ze wilde tweehonderd keer per dag halen, maar dan zou ze nog járen bezig zijn. Daarom schroefde ze dat aantal op naar zevenduizend keer hooghouden per dag. 's Ochtends maakte ze haar huiswerk en 's middags ging ze aan de slag met de bal. In 195 dagen hield ze 1.123.586 keer een bal hoog.

Veel hulp

Omdat dat nog lang niet genoeg was, kreeg ze veel hulp. Meer dan tweeduizend mensen stuurden haar een filmpje waarin ze ook een bal hooghielden en doneerden geld aan haar. Imogens ouders hielpen met tellen. Met haar actie heeft ze omgerekend al meer dan 12.000 euro opgehaald en er wordt nog altijd gedoneerd. Het geld gaat naar verschillende goede doelen.

In dit filmpje zie je Imogen aan het werk. 

Anderen lazen ook: Jaydee (12) en Tom (11) trainen voor de top.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook