Foto: Alamy Limited

Britse premier Truss stapt nu alweer op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze was nog maar zes weken premier, maar stapt nu alweer op. De Britse premier Liz Truss lag onder vuur door haar economische plannen.

Truss heeft aan koning Charles laten weten dat ze ontslag neemt. Ze is tot nu toe maar 45 dagen premier geweest en is daarmee de kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk. In de korte persconferentie waarin Truss liet weten dat ze opstapt, zei ze: 'Ik kan mijn opdracht waarvoor ik ben gekozen niet waarmaken.'

Truss zal nog blijven tot er een nieuwe premier is gevonden. Binnen haar politieke partij zal komende week een nieuwe leider worden gekozen.

Kritiek

In de afgelopen weken kwam er veel kritiek op Truss. Veel experts en politici waren niet blij met haar economische plannen. Zo wilde ze bijvoorbeeld de belasting voor de rijkste mensen verlagen. Een aantal politici wilde zelfs dat ze opstapte als premier. Eerder deze week bood Truss wel excuses aan maar was ze niet van plan om op te stappen. Vandaag deed ze dat toch wel.

Krop sla vs. Truss

Meerdere mensen vroegen zich dus al langer af hoe lang Truss nog premier zou blijven. Iemand zette daarom een week geleden voor de grap een livestream aan met een krop sla. Met de vraag: kan deze sla langer meegaan dan Truss? Het antwoord: ja! Hier zie je hoe de krop sla er nu bij staat.

Anderen lazen ook: Filmpje: kat van Britse minister-president jaagt vos weg

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook