Twitter @CoopManchester

Britse school opent deuren in Minecraft

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ga je na de zomer naar de brugklas, dan is het fijn om vóór die tijd even een kijkje te nemen op je nieuwe school. Maar in Groot-Brittannië zijn de scholen nog gesloten. De Co-op Academy in Manchester bedacht een slimme oplossing om haar leerlingen alvast kennis te laten maken. De school werd nagebouwd in Minecraft.

Dankzij de virtuele school krijgen nieuwe leerlingen vanuit huis alsnog een rondleiding. Ze kunnen de klaslokalen bezoeken, maar ook het muzieklokaal en zelfs trampolinespringen in de sportzaal. Ook lopen er leerlingen in de Minecraft-school rond aan wie ze vragen kunnen stellen.

10 weken

In totaal werkten 38 leerlingen tien weken lang aan de Minecraft-school. Dankzij het project leerden ze niet alleen samenwerken en schaafden ze hun computervaardigheden bij. Ook leerden ze werken met verhoudingen en dingen op schaal na te maken. 

Op dit filmpje is een stukje van de Minecraft-school te zien:

Nederland

In april deed het Nederlandse Vechtdal College uit Hardenberg iets soortgelijks. Daar bouwden leerlingen hun school in Minecraft na zodat ze het gebouw in de coronatijd niet hoefden te missen. 'We begonnen met een vlakke wereld met niks erop', vertelde Bente (15) toen aan 7Days. 'Daarop zijn we met blokken gaan bouwen met de bouwtekeningen die we van de school kregen'. Ze vond het erg leuk om te doen. 'Iets wat je anders nooit zou meemaken.'

Anderen lazen ook: Minecraft gratis te spelen op je browser

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool wil ik ook wel
Juichen

Ja ik zou het ook graag willen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.