Marcus Rashford. Beeld: Reuters

Britse voetballer komt op voor kwetsbare kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

‘Geen kind mag met honger z'n bed in. Doe iets!’ Deze boodschap had Manchester United-spits Marcus Rashford deze week voor zijn regering. En die kwam aan. 

Zo'n 1,3 miljoen kinderen in Groot-Brittannië krijgen normaal gesproken een gratis warme maaltijd op school. Hard nodig, want hun ouders kunnen dat zelf niet betalen. Toen de scholen dicht gingen vanwege corona, kregen ze elke week een bon om eten te kopen. 

Hulp 

Met de zomervakantie in zicht, wilde de Britse regering met de bonnen stoppen. En dat vond de spits van Manchester United een slecht idee. Daarom schreef hij een brief naar de bazen van zijn land, die hij maandag op zijn social media plaatste. ‘Bescherm de levens van de meest kwetsbaren’, riep hij op. ‘Kunnen we met z’n allen afspreken dat geen enkel kind hongerig naar bed mag gaan?’ De 22-jarige voetballer weet waarover hij praat. Hij komt zelf uit een gezin dat het niet breed had. ‘Wij hadden ook hulp nodig’, schrijft hij. Was die niet gekomen, dan had hij niet de succesvolle voetballer kunnen worden die hij nu is.  

Sprakeloos 

Premier Johnson leek eerst niet zo onder de indruk. Maar een dag later besloot de regering toch 135 miljoen uit te trekken, om de maaltijdbonnen te blijven geven. Op Twitter laat Rashford weten dat hij ‘sprakeloos’ is: ‘Kijk wat we samen kunnen. Dit is Engeland in 2020.’ 

Anderen lazen ook: Deze Nederlanders knokken voor Europees voetbal

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat hij gelijk heeft, hij geeft een goed voorbeeld aan kinderen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.