Britt (links) en Jill

Britt (12) en Jill (10) verkopen eigen ijsjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wat doe jij als het mooi weer is? De zussen Britt (12) en Jill (10) uit Cuijk gaan bij de eerste zonnestralen direct aan het werk: dan stappen ze op hun speciale ijsfiets om zoete, koude snacks te verkopen. 

Britt en Jill zijn nog te jong om voor een baas te werken. Maar een eigen bedrijf beginnen mag wél. Zo kwamen ze op het idee voor een eigen ijskar, vertelt Britt. 'We wilden wat geld verdienen en dit was de manier. In de winter hebben we een speciale fiets op Marktplaats gekocht. En daar hebben we samen met onze vader een ijsfiets van gemaakt. We hebben een vriezer gekocht en de fiets versierd met hout en stickers.' De zussen schreven zich in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Daarna was het officieel.

Ijs inkopen

Maar met alleen zo'n ijsfiets én de nodige papieren waren de twee er nog niet. Ze misten nog het belangrijkste: ijs! Britt: 'We hebben ijs geproefd bij meerdere groothandels. Daar kopen we nu ongeveer om de week een nieuwe lading.' Jill: 'We verkopen veel smaken, zoals aardbei, banaan, mango, yoghurt-kers, chocolade en citroen. Als het mooi weer is stappen we op de fiets en rijden we rond. Als iemand een ijsje wil kopen, stoppen we.' En die manier werkt heel goed, vertelt Jill. 'We krijgen vooral veel positieve reacties. En zo hebben we geen vaste verkoopplek nodig.'

Oefenen voor later

De zussen fietsen op een mooie dag zo'n drie uur rond. En daar verdienden ze in twee weken al 360 euro mee. De twee zijn zo al een beetje aan het oefenen voor later. Britt: 'Misschien willen we later wel een echte ijssalon beginnen.' Maar eerst genieten ze nog even van hun ijsfiets. Na een dag hard werken maken ze graag een ijsje voor zichzelf, vertelt Britt. 'Tijdens het werken is dat niet netjes. Maar als we klaar zijn doen we dat soms wel. Ik neem dan mango met chocolade'. 'En ik chocolade met aardbei.'

Anderen lazen ook: Jasmijn (12) maakt eerlijke kaartjes voor mensen met kanker.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook