Foto: Britt met al haar kaartjes

Britt (9) krijgt 850 kaartjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Er waren deze week twee bezorgers nodig om de post af te leveren bij Britt (9) uit het Friese Molkwerum. Zij kreeg namelijk 850 kaartjes!

Britt zag in december een postbezorger door de regen lopen en dat vond ze zo sneu, dat ze iets terug wilde doen. Daarom besloot ze een kerstkaart te maken voor alle postbodes. Ze tekende een vrolijke rendier en schreef er een tekst bij.

Eerste keer mislukt

Op de envelop schreef Britt: 'Voor alle postbodes van Nederland' en ze deed 'm op de post. Op de achterkant schreeft ze haar eigen adres. Maar het lukte niet om de kaart bij de postbodes te bezorgen, want na een paar dagen kwam de kaart terug. Haar moeder had een nieuw plan: ze maakte er een foto van en plaatste die op Facebook. Door het Facebook-profiel van PostNL te taggen in de foto, werd het bericht al snel 2700 keer gedeeld. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Britt

Postbodes blij maken

Deze keer lukte haar actie dus. Veel postbodes werden vrolijk van haar kaartje en besloten haar te bedanken door een kaartje terug te sturen. Voor Britt was het een hele klus om de enveloppen allemaal te openen, maar ze hangen inmiddels allemaal in haar woonkamer. Daar is ze blij mee, maar ze is nog trotser op het succes van haar actie, vertelt ze aan RTL Nieuws: 'Het leukste vind ik dat ik de postbodes blij kon maken.'
Foto: Britt

Anderen lazen ook: Deze kerstkaarten hebben een bijzondere bestemming.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps