goud

Britten vinden een schat. Of nee, toch niet!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Twee Britse hobby-archeologen waren superblij. Met hun metaaldetector stuitten ze op een schat. Meer dan vijftig gouden Romeinse munten vonden ze in een weiland in het oosten van Engeland! 

Tenminste, dat dachten ze... want de munten bleken nep.

Waarde

Andy Sampson en Paul Adams sprongen een gat in de lucht toen ze de schat ontdekten. Ze gingen op internet op zoek naar de munten en ontdekten dat die dik 280.000 euro waard waren.

Nieuwe auto

Stiekem begonnen ze al te fantaseren. Zouden ze een nieuwe auto kopen? Of een wereldreis maken? Maar al snel werden de mannen uit de droom geholpen door hun nuchtere buurman. Die meteen zag dat de munten niet echt waren.

Tv-opnames

Na wat rondvragen kwamen ze erachter dat het veld afgelopen zomer was gebruikt voor tv-opnames. Er was een scène gedraaid waarbij een tractor ploegend over het land ging, waarbij er zogenaamd munten tevoorschijn kwamen. De munten die daarbij achter waren gebleven hadden de mannen gevonden. Helaas. Voor nu wel in ieder geval. Andy en Paul gaan alleen nog maar fanatieker verder met hun hobby. In de hoop dat het een volgende wél echt raak is.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bergbeklimmer vindt schat op gletsjer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is best grappig! Juichen

Oeps
het lijkt me echt heel stom om een schat te vinden en dan opeens te horen krijgen dat het nep is #grote vernedering#

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.