Evan en Milo hebben de top bereikt

Broertjes beklimmen Mount Everest in 7 dagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De hoogste berg ter wereld in zeven dagen beklimmen? Dat is nog nooit iemand gelukt. Toch deden Evan (10) en Milo (5) het in deze recordtijd. Niet in de koude Himalaya, maar in hun eigen huis!

8.848 meter. Zo hoog is de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Een flinke klim die normaal weken duurt en die niet iedereen overleeft. Maar wat als je die afstand nou veilig in je eigen huis aflegt via de trap? De broers Evan (10) en Milo (5) gingen de uitdaging aan.

738 keer de trap op

‘Wat een timing’, zegt vader Luiz als we de jongens bellen om te vragen hoe het ging. ‘Evan staat op het punt om de laatste keer de trap naar zolder te beklimmen.’ We bellen een paar minuten later terug. ‘We hebben de top bereikt!’, roept Evan trots. Zelf heeft hij met 738 keer de trap op en af 8.848 meter afgelegd. Milo kwam tot zeven kilometer en is daarna (zogenaamd) met een luchtballon naar de top gebracht om het samen met Evan te vieren.

Moeilijker dan gedacht

Bijna zeven dagen lang liepen Evan en Milo drie uur per dag de trap op en af. ‘Dat was wel moeilijker dan we vooraf dachten, zegt Evan. ‘Maar mensen moedigden ons online aan met lieve berichtjes en onze ouders verwenden ons extra met een thuisbioscoop en soms iets lekkers.’

Mount Everest op voor het goede doel

Evan en Milo beklommen hun Mount Everest niet zomaar. ‘We wilden iets voor kinderen doen. Dus hiermee hebben we geld opgehaald voor Unicef. Nu al 926 euro, maar mensen kunnen nog steeds doneren. Ik heb een dagboek bijgehouden. Daar wil ik een echt boek van maken. Als mensen doneren kunnen ze straks het reisverslag van onze actie krijgen.’

Anderen lazen ook: Mount Everest op? Bewijs maar dat je het kunt!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het echt knap dat mijn vriend Evan dit is gelukt. In de Kidsweek! Echt applaus Evan! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps