Foto: AFP

BTS op bezoek bij Amerikaanse president

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

K-popgroep BTS was gisteren op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden. De Zuid-Koreaanse jongensgroep was op het Witte Huis uitgenodigd om te praten over racistisch geweld tegen mensen met een Aziatische achtergrond en een Aziatisch uiterlijk. 

Dat geweld is toegenomen sinds de coronacrisis twee jaar geleden in China begon. Maar ook daarvoor speelde het al in de Verenigde Staten. De jongensgroep hoopt dat zij dat met hun boodschap een beetje kunnen veranderen. Zij vinden dat mensen meer respect voor elkaar moeten hebben.

Veel pijn

De zangers kregen een rondleiding door het Witte Huis en gingen in gesprek met de president. Daarna gaven zij een korte toespraak. ‘We kunnen de pijn niet onder woorden brengen van haat om zo’n reden. We maken graag van de gelegenheid gebruik om onze stem te laten horen’, vertelden zij.

Amerikaanse fans waren blij dat hun idolen even in het land waren. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: EPA

Wet en campagne

Biden zet zich al langer in tegen racisme. Hij tekende vorig jaar een wet waarmee zulke misdrijven beter onderzocht en bestraft kunnen worden. Hij wil er dus ook meer over vertellen en daarom nodigde hij BTS uit. BTS werkte eerder ook al samen met hulporganisatie Unicef aan een campagne over dit onderwerp.

Anderen lazen ook: Kinderen over racisme: 'Ik werd aap genoemd'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook