Unsplash

Buiten zwemmen in de winter? Dat kan hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Wind, kou of zelfs sneeuw: het maakt veel zwemliefhebbers niets uit. Daarom zijn veel buitenbaden deze winter tóch open. Zwemmen in de buitenlucht mag met de coronaregels namelijk wel!

Normaal zijn de buitenzwembaden in de winter gesloten. Mensen die 's winters een duik wilden nemen konden terecht in de binnenbaden. Maar door de coronacrisis zijn deze al lange tijd gesloten. Veel zwembaden besloten daarom om de verwarmde buitenbaden tóch te openen. En daar zijn heel veel mensen blij mee!

Regels

Bij veel zwembaden staat de telefoon roodgloeiend: mensen willen maar wat graag een baantje komen trekken. Hieraan zijn wel strenge regels verbonden. Zo moeten zwemmers zich vaak buiten om- en aankleden. En moet er tijdens het zwemmen genoeg afstand worden gehouden. Ook moet je van te voren een kaartje reserveren. 

Op dit moment zijn er zes plekken in Nederland waar je kunt zwemmen. Bijvoorbeeld Het Aquacentrum in Den Helder, De Mirandabad en Het Noorderparkbad in Amsterdam en De Kemenade in Dronten.

Zou jij met deze kou een frisse duik willen nemen?

Anderen lazen ook: Filmpje: zwemles voor gewonde baby-olifant.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook