koningsdag 2020

Burgemeester Maastricht maakt thema Koningsdag bekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

‘Leef Maastricht’, dat is het motto van Koningsdag 2020. Een woord met een dubbele betekenis dat volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake staat voor leven en lief.

De burgemeester van Maastricht maakte het thema van Koningsdag zondagmiddag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. Dat deed ze in de hal van het stadhuis. De stad wil zo veel mogelijk mensen bij dat stadsfeest betrekken. 'Niemand hoeft aan de kant te blijven staan', aldus de burgemeester.

Troostprijs

Toen de organisatie van het Eurovisie Songfestival koos voor Rotterdam en niet voor Maastricht was de teleurstelling groot, geeft de burgemeester toe. Maar met de viering van Koningsdag 2020 heeft Maastricht meer dan een troostprijs binnengehaald, vindt zij.

Op 27 april kijkt heel Nederland dus mee naar Maastricht. De stad wil op deze feestdag aan de rest van de wereld laten zien hoe het daar is. Penn zegt daarover: 'Na die 27ste april kent heel Nederlandde Mestreechter geis.'

Drie dagen feest

Limburgers houden volgens de burgemeester wel van een feestje. En onder andere daarom maakt de stad een driedaags feest van Koningsdag 2020. 'We hebben het geluk dat Koningsdag ditmaal op een maandag valt', zegt Penn tegen De Limburger. Ze pakken de zaterdag en zondag er dus gewoon bij.

In maart wordt bekend hoe het definitieve programma voor Koningsdag eruit gaat zien. Een paar onderwerpen die centraal staan deze dag zijn: de cultuur, sfeer, humor en muzikaliteit van Maastricht.koningsdag 2020De markt en het stadhuis van Maastricht.

Anderen lazen ook: Weetjes over Willem.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps