Foto: ANP

Burgemeester over Haagse rellen: 'Verstand gebruiken'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Al twee nachten is het onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Er waren relschoppers actief. De burgemeester van Den Haag hoopt dat zijn stad de rust bewaart.

Voor de tweede nacht op rij is het mis in de Haagse Schilderswijk. Door het losdraaien van brandkranen kwamen hele straten onder water te staan. En daar bleef het niet bij. Een groep jongeren gooide daarna met stenen, eieren en vuurwerk naar agenten, zegt de politie. Waarom de jongeren onrust veroorzaken, is niet duidelijk. 

Huilende bewoners

Toen burgemeester Van Zanen Schilderswijk gisteren bezocht, zag hij daar huilende bewoners. 'Het gooien van stenen en spullen van mensen, dat kan gewoon niet. Dat is geen geintje, dat is eigenlijk gewoon een schandaal.' De burgemeester wil met jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten én de jongeren zelf in gesprek over de onrust op straat. 'Laten we onze rust bewaren en ons verstand gebruiken. Den Haag en de inwoners verdienen dat', aldus Van Zanen tegen de plaatselijke Omroep West.

Anderen lazen ook: Woede om afschaffen vreugdevuren

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook