Eberhard van der Laan

Burgemeester van Amsterdam is overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ernstig ziek, hij leed aan longkanker.

Al sinds 2010 was Van der Laan de burgemeester van de hoofdstad. Bij veel Amsterdammers was hij erg geliefd. Ze vonden dat-ie zijn werk goed deed en altijd klaar stond voor mensen die hem nodig hadden. Ook in de rest van Nederland was Van der Laan populair.

Lang applaus

De burgemeester werkte door tot kort voor zijn overlijden. In een afscheidsbrief bedankte hij toen de inwoners van de hoofdstad. 'Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Zorg goed voor elkaar en voor onze stad. Vaarwel', zo schreef hij. Een paar dagen nadat hij de brief schreef kwamen duizenden Amsterdammers naar zijn huis en gaven hem een lang applaus.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Er moet een toeristen-maximum komen voor Amsterdam' of Zo word je een goede kinderburgemeester.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik leef met de Amsterdammers mee en heb medelijden.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps