Burgerschap

Burgerschap straks verplicht vak op school?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Samenwerken, ruzies uitpraten, je inleven in een ander. Je leert het allemaal op school. De minister wil dat scholen nog een stap verder gaan. Daarom stelt hij een nieuw vak voor: burgerschap.

Minister Slob van onderwijs wil voor dit nieuwe vak de wet aanpassen. In zijn plan wordt burgerschap op alle scholen een verplicht vak. De inspectie gaat dan ook kijken of scholen het goed doen.

Democratie

De minister vindt dat veel scholen al op de goede weg zijn. Zij weten wat ze leerlingen willen leren over hoe je rekening houdt met elkaar en hoe je later mee kunt doen in de maatschappij. Er zijn volgens hem ook scholen die dat nog niet genoeg doen. 

Plan

In 2019 moet het plan verder uitgewerkt zijn. Scholen mogen zelf weten hoe ze lessen over burgerschap gaan invullen. In ieder geval moeten ze aan de slag met deze thema's: democratie, vrijheid van meningsuiting, mensenrechten en discriminatie.

Anderen lazen ook: Wat doe jij voor de buurt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zou het ook doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.