vierdaagse nijmegen caithlyn

Caithlyn (11) allerjongste deelnemer Vierdaagse

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Vandaag begint de honderdste Vierdaagse. Vier dagen achter elkaar wandelen deelnemers gigantische afstanden rondom Nijmegen. Caithlyn (11) is de állerjongste. Op het nippertje mocht ze meedoen: ze wordt pas twaalf op 31 december. 

'Van kleins af aan leek het me al leuk om mee te lopen met de Vierdaagse', vertelt Caithlyn die in de buurt van Nijmegen woont. 'De sfeer is feestelijk, want er staan mensen langs de kant die roepen: "Je kunt het!"' 

De jongste
Dit jaar is het eindelijk zover en is ze nog de jongste ook! Om mee te doen moet je dit jaar twaalf worden. Caithlyn redt dat nét, net als drie anderen. Maar Caithlyn is op 31 december om half negen 's ochtends geboren en de anderen iets eerder. 'Best bijzonder om de jongste te zijn', vindt ze.

Ze loopt mee in een stoet van honderd kinderen die kindercorrespondent Tako Rietveld bij elkaar heeft gesprokkeld. Ook haar moeder gaat mee. 'Met haar heb ik veel geoefend', vertelt Caithlyn. 'We wandelden elke zaterdag en zondag wel 25 of 30 kilometer.'

Wandelen voor goed doel
Tijdens de Vierdaagse lopen de honderd jongste deelnemers dertig kilometer per dag. Sommige kinderen lopen voor een goed doel. Caithlyn wandelt voor Beat Batten, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar Batten, een stofwisselingsziekte bij kinderen.

'Ik ken een jongetje dat dat heeft', vertelt Caithlyn. Ze heeft al bijna vierhonderd euro opgehaald. Nu alleen die Vierdaagse nog uitlopen. Wat ze daarna gaat doen, weet ze nu al: 'Even op de bank liggen!’

Volg de honderd wandelaars op jonge100.nl. Foto: Paul Rapp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou knap stuur een foto eens door dan kunnn we om00

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.