Wachten voor de brug. Foto Lex van Lieshout

Campagne tegen slagboomduiken: 'Heb je echt zo'n haast?'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Sorry, de brug stond open. Het is één van de bekendste smoezen van telaatkomers. Maar op het laatste moment nog even onder de slagboom door duiken is behoorlijk gevaarlijk. De organisatie die over het water in Nederland gaat, wil dan ook dat dat stopt.

Brugwachters (mensen die de bruggen in ons land bedienen) zien het maar al te vaak. Mensen met haast of mensen die denken dat het nog nét kan, die onder de slagboom door duiken, om zo die opengaande brug te snel af te zijn. Maar een goed idee is dat niet. Door slagboomduikers raakt er elke week ergens in Nederland een slagboom beschadigd, die niet meer gemaakt kan worden.

Ongelukken

Ook krijgen brugwachters er stress van. Want dat slagboomduiken kan ook voor ongelukken zorgen, bijvoorbeeld als je zo'n ding tegen je hoofd krijgt of zelfs in het water valt. Ook maken slagboomduikers het moeilijk voor boten om op tijd te stoppen, waardoor de kans groter wordt dat ze tegen de brug aan varen. 

Heb je echt zo’n haast?

Rijkswaterstaat, de organisatie die over het water in Nederland gaat, wil korte metten maken met dit gevaarlijke gedrag. Daarom zijn ze samen met de brugwachters een campagne gestart, genaamd "Heb je echt zo’n haast?”. Ze hopen dat mensen daardoor gaan begrijpen dat ze écht moeten wachten voor een rood licht bij een brug.

Anderen lazen ook: Verkeersles in Micecraft: 'Leuker dan een boek'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook