Busje aanslag Toronto

Canada: man rijdt expres in op voetgangers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Verdriet in Canada. In de stad Toronto reed Alek Minassian gisteren met een gehuurd busje in op een aantal voetgangers. Tien mensen kwamen daarbij om en vijftien mensen raakten gewond.

De Canadese politie kon Minassian (25 jaar) een half uur na zijn daad aanhouden. Het is niet duidelijk waarom hij op de mensen inreed. Omdat het lunchtijd was liepen er veel mensen op straat. Volgens getuigen leek het op een opzettelijke aanrijding. Ook de politie denkt niet aan een ongeluk.

Alleen

Een vroegere klasgenoot van de middelbare school vertelde een Canadese krant dat Minassian meestal in z'n eentje was. 'Ik zag hem eigenlijk nooit met een groep vrienden. Maar als we hem in de gang zagen, zeiden we altijd gedag of we maakten een praatje.'

Rustiger

In Canada is het meestal vrij rustig. Dit soort dingen gebeuren daar maar af en toe. De Canadezen zijn daarom erg geschrokken.

Anderen lazen ook: Verdriet in Spanje: wat is er gebeurd?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.