carnaval

Carnaval, wat is het eigenlijk voor een feest?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

In polonaise de straat opgaan, strooien met confetti en jezelf verkleden: het is weer tijd om carnaval te vieren! Tenminste, als je in het zuiden van Nederland woont.

In februari barst het feest weer los. Iedereen gaat verkleed de straat op en er worden veel carnavalsoptochten gehouden. Hierbij rijden grote wagens door de straten met poppen van papier-maché erop. Vooral in Brabant en Limburg wordt carnaval gevierd. In Brabant dragen de meeste mensen een boerenkiel, terwijl in Limburg iedereen een kostuum aantrekt. Veel steden krijgen een carnavalsnaam. Zo heet Den Bosch geen Den Bosch meer, maar Oeteldonk. Eindhoven heet Lampegat en Tilburg wordt Kruikenstad genoemd.

Drie dagen

Carnaval is een feest dat bij het katholieke geloof hoort. Eens per jaar is het vastenperiode. In deze tijd mag je maar weinig eten. Maar voordat die periode begint, mag iedereen nog even flink eten en drinken. Dat gebeurde op Vastenavond. Die avond heet carnaval en duurt intussen niet meer één avond, maar drie dagen. 

Italië

In de Italiaanse stad Venetië weten ze ook wel raad met carnaval. Daar vieren ze het niet drie, maar wel twaalf dagen! Iedereen draagt er een kostuum plus een masker. Het bekendste carnaval is dat van Rio de Janeiro in Brazilië. Hier lopen ze geen polonaises, maar danst iedereen flink op vrolijke sambamuziek.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sandra houdt van carnaval of Hardwell houdt van carnaval.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat is leuk aan carneval?

Fijne carnaval! Ik woon in de provincie Utrecht.

wat wind jij van carneval

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.