Carnaval Nice

Carnavalsoptocht met 100.000 bloemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wagens met duizenden bloemen en bloemenmeisjes. Dat is carnaval in Nice, een stad aan de Zuid-Franse kust.

Van 17 februari tot en met 3 maart is het carnaval in Nice. Overal op straat zijn parades, dansers en muzikanten die het publiek vermaken. Beroemd is vooral 'De Bloemenparade'. 

Uitdelen

Grote wagens worden prachtig versierd met allerlei soorten bloemen, zoals lelies, anjers en orchideeën. Naast de wagens lopen de bloemenmeisjes. Zij delen meer dan 100.000 bloemen uit aan het publiek. Vooral mimosa is populair. Dat is een tak met zoetgeurende gele bloemetjes. 

Traditie 

Bloemenoptochten tijdens carnaval, horen in de Franse stad Nice bij een oude traditie. Ze bestaan al meer dan 150 jaar. 

Bloemen plukken

Zijn de bloemen van de bloemenmeisjes op? Dan plukken ze gewoon de bloemen van de praalwagens, om ze daarna naar de mensen langs de kant te gooien. Voor de makers van de wagens is het nog best hard werken. Na elke optocht hebben ze twee dagen de tijd om alles opnieuw te versieren: in totaal rijden ze namelijk vijf keer mee.

Benieuwd hoe de wagens en de bloemenmeisjes eruit zien? We zochten een paar bijzondere foto's voor je uit:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sandra over carnaval.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.