Cartier (11) verzamelt luiers voor alleenstaande moeders

Cartier (11) zamelt geld in voor luiers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Zoals zoveel kinderen verkocht Cartier Carey (11) deze zomer snacks en limonade in de buurt. Alleen: met het geld dat hij verdiende, rende hij niet naar de snoepwinkel, maar naar de drogist. En daar kocht hij... luiers. 

Cartier uit de Amerikaanse stad Hampton draagt al lang geen luiers meer. Maar veel kinderen in zijn buurt wel. En niet allemaal worden ze regelmatig verschoond. Niet omdat hun moeders daar geen zin in hebben, maar omdat de luiers op zijn en er geen geld is voor nieuwe. Luiers zijn namelijk best wel duur. Daarom zamelde Cartier afgelopen zomer geld voor hen in.

Cartier bezorgt luiers bij een appartementencomplex

Eén limonade voor de prijs van tien

Voorbijgangers vonden het initiatief zo mooi, dat Cartier al snel bekend werd. En omdat ze meestal veel meer voor hun limonade betaalden dan de ene dollar die Cartier vroeg, had hij al na drie dagen drieduizend dollar bij elkaar. 

Cartier bij zijn stand

Online donaties

En hoe meer mensen online over zijn initiatief lazen, hoe meer donaties er binnenkwamen. Ondertussen heeft Cartier online al twintigduizend dollar opgehaald. Daar kan-ie zo ongeveer 100.000 luiers mee kopen! Zoveel hebben de baby's uit zijn buurt er ook weer niet nodig. Daarom heeft hij met behulp van zijn moeder ophaalpunten neergezet in de stad. En ze zijn van plan ook op andere plekken in de wereld luiers uit te delen. 

GIF'je via GIPHY

Betrokken 

'Ik wil hier al mijn tijd in steken', zei Cartier in een interview met de Washtington Post. Volgens zijn vader is Cartier al zijn halve leven bezig om andere mensen te helpen. Een tijdje geleden maakte hij pakketjes met zeep, handwarmers en eten voor daklozen. En met zijn goede gedrag steekt hij de andere kinderen in de buurt aan: veel van hen helpen met het verkopen van limonade. 

Anderen lazen ook: Geld voor gepeste Quaden naar goed doel 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook