Moonriders foto VPRO
TV

Chadi (11) maakt stiekeme kunst in Moonriders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Als de meeste mensen slapen, sluipt presentatrice/kunstenaar Aukje Dekker samen met een toekomstig kunstenaar voor Moonriders door Nederland. Samen proberen ze stiekem op een openbare plek een kunstwerk te maken. Chadi (11) is te zien in de eerste aflevering.

Earthwizard

‘Ik wilde graag een earth wizard maken’, vertelt Chadi. ‘Dat zijn tovenaars met krachten van de natuur.’ Met dat werk wil hij mensen eraan herinneren hoe belangrijk de natuur voor ons is. Bepakt met klei, spuitbussen, takken en doeken sloop hij ’s avonds met Dekker en nog een kunstenaar een park in Amsterdam in om van zijn schets een levensecht standbeeld van te maken.

Stiekem

Met z’n drieën maakten ze het kunstwerk, maar Chadi had de leiding. ‘Omdat het mijn idee was, luisterden ze allebei naar mij om te weten wat ze moesten doen. Dat ging heel goed.’ Het moest allemaal wel heel stiekem gebeuren, want de drie hadden geen toestemming van de gemeente. Het kunstwerk is vlak daarna dan ook weer weggehaald. ‘Dat vind ik wel jammer, want het was goed gelukt. Alleen de ogen waren heel zwart geworden. Daardoor zag het er wel een beetje eng uit. Misschien dat het standbeeld er daarom niet meer staat…’

Moonriders is vanaf 6 juni elke zondag om 11.15 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp.

Anderen lazen ook: Leren acteren in Fake It Till You Make It

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook