Chalwa met één van haar zes pythons

Chalwa (14) heeft zes pythons in huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Ze worden niet voor niets wurgslangen genoemd, zou je denken. Toch aait Chalwa (14) uit Indonesië liever een python dan een poesje. Op Instagram post ze sinds kort filmpjes waarin ze haar zes(!) huisdieren baddert, voert en vertroetelt.

Schattig hoor, foto's van je kat op Instagram. Maar als je viral wilt gaan moet je tegenwoordig met wat beters komen. Iets dat glibberig, gevaarlijk en gigantisch is. En dat dan keer zes. Chalwa begon twee maanden terug met het posten van filmpjes van haar zes pythons op TikTok en Instagram. Ze heeft nu al duizenden volgers. 

Bezorgde berichten

Is dat niet gevaarlijk? Dat vragen een hoop mensen zich af, maar Chalwa zegt dat de slangen niet giftig of agressief zijn. Ze vindt het jammer dat slangen zo'n slecht imago hebben. Volgens een Indonesische nieuwswebsite woont het meisje al samen met de slangen sinds ze vier jaar is. Ze kent ze zo goed, dat ze zich niet door haar bedreigd voelen. Op één van de filmpjes kun je zelfs zien hoe Chalwa één van de slangen in bad doet. 

S-lang

Op de Insta- en TikTokfilmpjes zie je Chalwa rustig haar huiswerk maken in een wirwar van slangenstaarten en -koppen. De slangen lijken zeker drie meter lang, maar Chalwa en haar broertje zitten erbij alsof er niets aan de hand is. Het ziet er bijna gezellig uit. 

 

Anderen lazen ook: Bijzonder: Onderzoekers uit Utrecht maken slangengif.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook