foto: AFP

Champions League begint weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

Het coronavirus zorgde ervoor dat de Champions League midden in het seizoen werd stilgelegd. Morgen (vrijdag) gaat het belangrijkste Europese voetbaltoernooi eindelijk weer verder.

Veel tijd om de Champions League af te maken is er niet, want in september beginnen de voetbalcompetities in de meeste landen alweer. Daarom heeft de Europese voetbalbond UEFA besloten om de Champions League in sneltreinvaart af te maken. Tussen 7 en 23 augustus worden alle wedstrijden van het toernooi afgewerkt – zonder publiek.

Eén voetbalgevecht
Eerst moeten sommige achtste finales nog worden afgemaakt, zoals de kraker tussen Manchester City en Real Madrid. Daarna staan de kwartfinales, halve finales en finale op het programma. Om de spelers zo min mogelijk te laten reizen, worden die rondes allemaal in de Portugese hoofdstad Lissabon gespeeld. En de kwartfinale en halve finale worden niet in twee, maar in één wedstrijd beslist.

Ajax werd al eerder in het seizoen uitgeschakeld, maar toch komen er de komende weken nog aardig wat Nederlanders in actie, zoals Matthijs de Ligt (Juventus), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain).
 

Europa League

Dat andere Europese voetbaltoernooi, de Europa League, is gisteren (woensdag) weer begonnen. Ook dit toernooi wordt versneld afgemaakt. Vanaf de kwartfinale worden alle wedstrijden in Duitsland gespeeld.

 Anderen lazen ook: Deze Nederlanders knokken voor Europees voetbal 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps