champions league ronaldo messi

Champions League: Messi vs Ronaldo in cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het is bekend! Om de halve finale van de Champions League te bereiken moet Ajax de club Juventus, die van Ronaldo dus, uit het toernooi knikkeren. Hij is samen met Messi dé sterspeler van het toernooi. Hoog tijd om de prestaties van de twee topvoetballers op een rij te zetten.

En weer zijn ze van onschatbare waarde, dit toernooi. Ronaldo knalde 'zijn' Juventus hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid scoorde de Portugees maarliefst drie keer, de eindstand was toen 3-0. Ook Messi was woensdagavond weer beslissend voor Barça. Tegen Olympique Lyonnais scoorde de aanvoerder twee keer én hij gaf twee belangrijke assists. De ze wedstsrijd eindigde in 5-1.

Hoog tijd voor wat CL-feitjes over deze Portugese ijdeltuit en Argentijnse baardmans! Daar gaan we:

Doelpunten: 108 vs 124

Messi tikte voor Barcelona 108 ballen in het net tijdens Champions League-wedstrijden. Dat deed hij in 'maar' 131 duels. Zijn Portugese rivaal scoorde vaker - 124 keer - maar die speelde ook 30 wedstrijden meer dan de Argentijn. Als je dat omrekent naar gemiddelden komt dat neer op 0,82 doelpunt per wedstrijd voor Messi, tegenover 0,78 voor Ronaldo. Een héél klein verschilletje.

Aantal keer kampioen

Als Barcelona de Champions League weet te winnen, zou het voor Messi de vijfde keer zijn dat hij de 'cup met de grote oren' wint. Ronaldo heeft 'm al vijf keer binnengesleept. Vier keer met zijn oude club Real Madrid. En zijn eerste CL-overwinning was met de Engelse club Manchester United. Weer dicht bij elkaar dus.

Hattricks: 50/50

Ronaldo scoorde tegen Atlético hattrick nummer acht op het hoogste Europese voetbalpodium. Daarmee komt hij op de gedeelde eerste plaats met... jawel, Lionel Messi.

Strafschoppen

De award voor meeste benutte strafschoppen in totaal gaat naar Ronaldo. De (meestal) rechtsbenige mooiboy heeft er zestien benut in de Champions League, tegen 'maar' twaalf van Messi.

Dit toernooi: Messi = baas

Messi komt dit seizoen toch echt het best uit de verf. De wildharige aanvaller scoorde tot nu toe acht keer in deze Champions League. Ronaldo staat na zijn hattrick op vier doelpunten. 

Mocht het Ajax lukken om Ronaldo eruit te knikkeren in de kwartfinales, dan komen ze daarna in de halve finale tegenover Tottenham Hotspur of Manchester City te staan.

Anderen lazen ook: Ken je deze feitjes over Ronaldo al?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook