Chantal de Boer

Chantal is Jongere van het Jaar 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Chantal de Boer (16) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2018. De hiphopdanseres kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van jongerenkrant 7Days, de grote krantenbroer van Kidsweek.

De winnares werd dinsdagmiddag op haar dansschool verrast met de prijs. De afgelopen weken konden de lezers van 7Days stemmen op één van de zeven genomineerde jongeren. Er werd ruim 3200 keer gestemd. De danseres kreeg bijna 40% van de stemmen.

Kampioen

Dit jaar werd Chantal de Boer voor de derde keer wereldkampioen hiphop onder de achttien. Zodra ze haar vwo-diploma heeft, wil ze naar Amerika. ‘De danswereld is daar veel groter dan in Nederland. Waar ik van droom? Optreden in grote shows met artiesten zoals Beyoncé. Ik vind haar heel vet.’

Wedstrijd

De Jongere van het Jaar-verkiezing werd voor de negende keer gehouden. Eerder wonnen rolstoelschermer Elke van Achterberg, Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook dj Martin Garrix was ooit genomineerd.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe Chantal werd verrast door hoofdredacteur Henrike van Gelder: 

Anderen lazen ook: Elke is Jongere van het Jaar 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook