Foto: Henk van der Giesen
Interview

Charley (12) en Ivié (11) kregen les van kok in klas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hoe leer je alles over smaak en lekker eten? Door zelf te koken! Voor het project Kok in de Klas gaven deze week professionele koks les op zestig basisscholen. Tv-kok Sandra Ysbrandy kwam langs bij de school van Charley (12) en Ivié (11).

‘Sandra legde ons eerst van alles uit’, vertelt Ivié van basisschool Gaspard de Coligny in Baarn. Charley: ‘Bijvoorbeeld hoe je groente en fruit het beste kunt snijden. Het aardappelschilmesje zet je bijvoorbeeld met de punt op je snijplank en dan ga je omhoog en omlaag met de achterkant.’ Na de uitleg mocht de klas zelf gaan koken. Charley: ‘We hebben een regenboogwrap gemaakt. Daarin zat van alles: wortel, appel en radijs.’ Daar maakten ze ook nog een dressing bij. ‘Van Griekse yoghurt met olijfolie, citroensap en mosterd’, vult Ivié aan.

Foto: Henk van der Giesen

Ivié (rechts) snijdt wat groenten.

Verrassende smaak

Allemaal heel gezond. En dat is precies het doel van Kok in de Klas: kinderen meer leren over goed en gezond eten door zelf te koken. Charley en Ivié helpen thuis al wel eens in de keuken en zijn blij met de tips van Sandra. Maar hoe was nu het eindresultaat van de kookles? ‘Ik vond niet alles lekker’, geeft Charley eerlijk toe. ‘Maar ik ben ook een heel moeilijke eter.’ Ivié was verrast door wat ze allemaal lustte. ‘Ik had verwacht dat ik spitskool en radijs niet lekker zou vinden, maar dat vond ik wel.’

Foto: Henk van der Giesen

Ook Charley (rechts) is druk bezig.

Anderen lazen ook: Gratis groente: koken met onkruid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook