Charlotte over afstand houden ivm corona

Charlotte over afstand houden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Het leven gaat door corona nu anders dan normaal. Sportwedstrijden zijn afgelast en terrasjes zijn dicht. Wat doe je dan in een zonnig weekend? Veel mensen dachten hetzelfde: lekker naar het bos of de zee! Maar ze vergaten dat je nu anderhalve meter afstand moet houden. En dus liepen er hele hordes veel te dicht op elkaar.

Afstand houden vergeten?

Maar hoe kun je dat nou vergeten? Overal word je op die anderhalve meter gewezen. Premier Rutte zei het in zijn toespraak. Daar keken 7,6 miljoen mensen naar. Bij elk strand en park staan grote waarschuwingsborden. In de supermarkt staat de afstand met tape op de grond.

Drones

Toch blijkt dat niet genoeg. Daarom mag de politie nu boetes uitdelen aan mensen die zich niet aan de afstand houden. Van mij mag dat nog een stap verder. Zoals in België waar agenten via een camera in een drone kunnen zien of mensen zich aan de maatregels houden. En via de luidsprekers omroepen dat mensen afstand moeten houden. Slim! Het lijkt mij best schrikken als zo’n drone opeens roept: ‘Wil die mevrouw met bril afstand houden? Mevrouw, afstand houden of een boete!’ Dat werkt vast!

Stelling: Nederland moet ook corona-drones inzetten.

Jill (11): Oneens
‘Ik denk niet dat het inzetten van drones heel veel zin heeft als mensen toch al niet naar de regering luisteren. Je kunt beter een boete geven als mensen zich niet aan de afstand houden. Of zeggen: als je je er niet aan houdt, mag je straks helemaal niet meer naar buiten.’

Loetje (11): Eens
‘Door een drone met een camera voel je je toch ongemakkelijk. Daardoor blijf je sneller binnen, waardoor het virus zich minder snel verspreidt. Het lijkt me ook irritant als je op straat steeds hoort dat je afstand moet houden. Dan zou ik binnen gewoon muziek opzetten.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben er mee eens want er mogen wel coronadrones komen naar Nederland !

Eens als er drones komen kunnen ze mensen waarschuwen en kunnen mensen zich aan de regels houden en word het virus niet verspreid

Eens als er drones komen kunnen ze mensen waarschuwen en kunnen mensen zich aan de regels houden en word het virus niet verspreid

Eens die drones kunnen mensen helpen afstand houden en mischien word de verspreiding dan minder

Eens die drones kunnen mensen helpen afstand houden en mischien houd de verspreiding dan op

Eens die drones zouden mischien kunnen helpen lijkt handig dan heeft de regering meer zicht op wat mensen doen

Ik zou het wel cool vinden, als je zometeen drones langs ziet vliegen. Maar ik denk dat het niet zo fijn is, de drones kunnen je bespioneren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.