Charlotte over buiten poepen

Charlotte over buiten poepen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Ken je dat? Je loopt buiten en je voet glijdt weg. Je kijkt en ja hoor: poep onder je schoen. Nou vind ik een hondendrol onder mijn zool al smerig, maar de gedachte aan mensenkak aan mijn hak vind ik helemaal vies.

Toch kwamen de bruine hopen met witte wc-papiertjes de afgelopen tijd steeds vaker voor in de natuur. Het was mooi weer, veel uitjes waren dicht en even een restaurant binnenlopen om naar de wc te gaan kon niet. Dus gingen mensen massaal wandelen en deden ze hun behoefte in het bos of op het strand.

'Graaf een gat'

Nu draaien de toiletjuffrouwen van strandtenten weer overuren, maar in het bos zijn de wc’s nog tot 1 juli gesloten. Op NPO Radio 1 gaf een boswachter daarom de tip om een schepje mee te nemen en een gat te graven als je moet poepen. Klaar? Gooi het gat dan ook weer dicht.

Ik vind dit advies niet ver genoeg gaan. Voor je het weet, graaf je de poep van een ander op! Als mensen hun hond uitlaten, moeten ze het opruimen met een zakje. Dus als ze zelf buiten poepen, mogen ze van mij hetzelfde doen. Of thuisblijven. Of wachten tot 1 juli. Dat is al bijna. Nog even op-, uh volhouden!

Stelling: Buiten poepen? Neem een zakje mee!

Daniël (11): Eens
‘Net als met hondendrollen is dit niet fijn voor andere mensen. Je kunt het beter even inhouden tot je wel bij een wc bent. Een zakje is een goede oplossing. Als je het daarna gewoon in de prullenbak gooit, is het ook niet slecht voor het milieu. Een zakje kun je wel vergeten, maar een schepje ook.’

Britta (11): Eens
‘Ik denk dat het handig is om vooraf naar het toilet te gaan. Een gat graven is slim, dan heb je geen toilet dat elke keer schoongemaakt moet worden en geen afval. Een zakje is ook beter dan dat er overal wc-paper slingert, zolang die zakjes wél allemaal in de prullenbak worden gegooid.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben wel eens in een drol gestapt, dat was niet fijn. Dus ik ben het eens dat je bij een dier als een mens de poep in een zak moet stoppen.

Van mij eiland

Eens, want het is smerig dat mensen in het bos poepen en alleen dieren kunnen in het bos poepen, maar ok, ik begrijp het dat mensen moeten in het bos poepen, maar ik vind dat asociaal gedrag!

ik ben het eens want het is wel heel vies als je poep op je schoenen/voeten hen Duimomlaag Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.