Charlotte over coronavrij nieuws

Charlotte over coronavrij nieuws

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

‘Heeft iemand nog nieuws gezien dat niet over corona gaat?’ Deze vraag wordt de laatste weken vaak gesteld tijdens onze redactievergaderingen. Elke maandagochtend bespreken we welke onderwerpen in de krant komen. Om die te vinden, houden we veel kranten en nieuwssites goed in de gaten. In Kidsweek willen we over verschillende onderwerpen schrijven, niet over maar één. Maar er is nu heel veel nieuws over corona. En heel weinig ander nieuws. Dat maakt ons werk opeens een stuk lastiger!

Coronavrij nieuws

‘Waar zullen we deze week de stelling over schrijven?’ Ook die vraag wordt elke vergadering gesteld. ‘Ik heb wel een idee, maar dat gaat wéér over corona...’ zei iemand. Ik zuchtte: ‘Kan er niet wat meer coronavrij nieuws komen?’ Want hoe belangrijk nieuws over corona nu ook is, soms wil je gewoon even wat anders lezen.

Ik denk dat we met Kidsweek het goede voorbeeld geven. Kijk maar naar de strips, het dierennieuws en de raar maar waar. Andere kranten en nieuwssites mogen van mij ook wel wat meer coronavrij nieuws brengen. Dat maakt het nieuws een stuk interessanter! En vooruit, ons werk ook wat makkelijker...

Stelling: Er moet meer coronavrij nieuws komen

Mette (11): Eens
‘Zelfs het leuke nieuws gaat nu over corona. Bijvoorbeeld hoe iemand zich op een grappige manier beschermt. Ik word verdrietig van het nieuws over hoe naar de ziekte is. Liever hoor ik hoe het met de dieren in de dierentuinen gaat. Het pasgeboren olifantje in Artis vond ik heel leuk nieuws.’

Wart (10): Eens
‘Ik word een beetje kierewiet van al dat coronanieuws. Dan denk ik: dit was gisteren toch ook al op het nieuws, hoeveel patiënten er zijn bijgekomen of juist zijn afgegaan? Het gaat over niks anders meer. Mensen vinden niet alleen corona belangrijk. Ik lees bijvoorbeeld graag over dieren.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Er is nou eenmaal niet veel ander nieuws... dus ja.

eens er moet meer coronavrij nieuws komen ik word er namelijk een beetje gek van je hoort niks anders en het gaat alleen maar over het zelfde.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps