Stelling Charlotte

Charlotte over een cursus in scheiden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als je ouders gaan scheiden, is dat niet leuk. Zeker niet als ze ruzie hebben en jij er tussenin zit. In Denemarken hebben ze daarom een nieuwe wet. Scheidende ouders moeten verplicht een online cursus volgen. Daarin leren ze hoe ze na de scheiding goed met elkaar én hun kinderen omgaan, zonder ruzie. Want wat doe je met verjaardagsfeestjes? Met heen en weer reizen tussen twee huizen? Sportspullen die in het verkeerde huis liggen? Vakanties? Feestdagen? Nieuwe stiefouders en -broertjes en -zusjes? Een scheiding roept veel vragen op. Die hoopt de Deense cursus te beantwoorden.

Proef

In Nederland is een scheidingscursus nog niet verplicht. Maar in Denemarken waren de resultaten van een proef heel positief. Een scheiding kun je er helaas niet mee tegenhouden. Maar als ouders dan toch besluiten om uit elkaar te gaan, is het fijn als ze dat in ieder geval zonder ruzie doen. Van mij mag zo’n cursus daarom ook in Nederland worden ingevoerd. Hopelijk komen er dan minder vechtscheidingen!

Stelling: Ouders die gaan scheiden, moeten op cursus

Talitha stellingTalitha (10): Eens
‘Kinderen in mijn klas hebben het soms moeilijk met gescheiden ouders. Ik denk dat een cursus kan helpen. Ouders zouden er dingen over de ander moeten leren en over hoe hun kinderen zich voelen. Maar ik vind wel dat ouders zelf mogen kiezen of ze de cursus volgen.’

Siem

Siem (11): Eens
‘Ik denk dat zo’n cursus goed is. Als er minder ruzie is, is een scheiding minder lastig voor kinderen. Ik vind het belangrijk dat een scheiding goed besproken wordt. Ouders zouden op zo’n cursus moeten leren hoe ze het de kinderen vertellen en hoe ze het uitpraten zonder te schreeuwen.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook