stelling over luxe groep 8-feesten

Charlotte over eindfeesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Ahhh, wat een klein autootje...’ Op mijn eindexamengala vonden mensen het zielig dat ik niet met een limousine werd gebracht. Zelf vond ik het niet erg. Ik herinner me vooral hoe gezellig het was. Naar mijn groep 8-eindfeest ging ik op de fiets. Met discolampen was de garage van een klasgenoot in een dansvloer veranderd. Er was chips en cola en ik droeg mijn mooiste kleren, maar wél een outfit die ik al had.

Superchic eindfeest

Op het eindfeest van basisschool Hanevoet in Eindhoven ging het vorige week heel anders. Daar knalden de kurken van de kinderchampagne, liepen kinderen op nieuwe hakken of in pak en werden rondgereden in enorme limousines. En er zijn steeds meer scholen waar het eindfeest superchic en duur is, ontdekte het Jeugdjournaal.

Jaloerse zeur

Maar als je in groep 8 al zo’n groot feest hebt, wat moet je dan doen om je eindexamengala spectaculair te maken? Volgens mij zijn al die toeters en bellen ook niet nodig om het gezellig te hebben. Maar misschien ben ik dan ook een jaloerse zeur, omdat ik nog nóóit in een limo heb gezeten…

Stelling: Luxe groep 8-feesten zijn overdreven

stelling over luxe groep 8-feestenAniek (12): Eens
‘Ons groep 8-feest was een gala in Harry Potter-stijl. De aula was mooi versierd, er lag een rode loper en iedereen kwam in pak of jurk. Maar er waren geen limousines. Dat zou ik overdreven vinden. Het gaat vooral om de gezelligheid.’

Robin (12): Niet eensstelling over luxe groep 8-feesten
‘Een luxe feest lijkt me heel erg cool: echt zo’n knal als einde. Ons afscheidsfeest komt nog. We krijgen dansles en moeten straks met de jongens dansen, bah. Het allerleukste lijkt het me als je echt iets gaat doen. Bijvoorbeeld naar een fun forest met z’n allen.’

Anderen lazen ook: Feestje voor wereldverbeteraars.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juist leuk, even feesten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.