stelling charlotte
Stelling

Charlotte over kerstliedjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Hoera, Sinterklaas is weer in het land! Dus is het tijd voor… kerstliedjes. Ja, je leest het goed. Terwijl jij dit weekend Zie ginds komt de stoomboot, uh, -trein stond te zingen, waren de eerste jingle bells alweer op de radio te horen. Zo ontbeet mijn collega Maartje maandag met Happy Xmas op de achtergrond en konden we tijdens de lunch horen hoe Chris Rea naar huis reed voor kerst. Hallo, Driving Home for Christmas? Het is november! Dan moet je wel een heel lange reis voor de boeg hebben, wil je nú al naar huis moeten rijden voor kerst.

Pepernoten

Heus, ik vind kerst een heel gezellig feest. En van kerstliedjes word ik best vrolijk. Maar het is net als met pepernoten. Als je die al begint te eten zodra ze in de winkel liggen (augustus!), heb je er op pakjesavond helemaal geen zin meer in. In Nederland hebben we het geluk dat we twee feesten mogen vieren in december. Maar laten we alsjeblieft wachten met het tweede feest tot het eerste voorbij is. Dan zijn Sinterklaas én Kerstmis allebei op hun leukst.

Stelling: Kerstliedjes moeten wachten tot 6 december!

ElianElian (9 jaar): Eens

‘Ik heb dit jaar al één kerstliedje gehoord, maar niet heel goed geluisterd. Ik vind dat je moet wachten tot Sinterklaas weg is, anders doe je twee dingen door elkaar. Maar ik vind kerstliedjes wel leuker dan Sinterklaasliedjes.’

 

NienkeNienke (9 jaar): Eens

‘Sinterklaas is nu in het land, dan draai je Sinterklaasliedjes. De kerstman zou het ook niet leuk vinden als je met kerst Sinterklaasliedjes zingt. Ik vind Sinterklaasliedjes ook leuker. Als je echt nu al kerstliedjes wilt horen, luister je ze maar op je telefoon, niet op de radio.’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het ons hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens. Er zijn wel meer feesten die te vroeg beginnen, zoals pasen met vroege paaseieren, maar dit is overdreven. Over een maand is het pas echt kerst!

Het is leuker als je eerst van Sinterklaas geniet maar de laatste paar dagen voor de Sint weg is is het goed als er af en toe een kerstliedje word ge draait om in de stemming te komen Vraagtzichaf

Oneens ik hou van kerst liedjes ! kerst en oud en nieuw vind ik heel leuk dus daarom luister ik soms in juni al kerst liedjes wel heel vroeg ik weet het maar ik denk dat rond 5 dec er wel sinterklaas liedjes gedraaid moeten worden maar kerst liedjes mogen er best vroeg zijn !!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.