Stelling Charlotte over oudere wereldleiders

Charlotte over oudere wereldleiders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

70, 73, 77, 78. Rara, wat zijn dit? Bingo-getallen? Mis! De tafel van 7? Ook niet! Het zijn leeftijden van Amerikaanse presidentskandidaten. Best hoog, vind ik. Is het wel verstandig, zo’n belangrijke baan als je zo oud bent? Oud-president Jimmy Carter, zelf in de vijftig toen hij het land leidde, vindt van niet. Hij is inmiddels 95 en zei in een interview dat hij op zijn tachtigste niet meer het werk van een president had kunnen doen.

Hartaanval

Van veel mensen gaat de gezondheid achteruit als ze ouder worden. Hun geheugen wordt slechter, hun lichaam is breekbaarder en ze worden eerder ziek. Kandidaat Bernie Sanders (78, op de foto) kreeg vorig jaar een hartaanval. Kort daarna zwaaide hij met een brief van zijn dokter. ‘Superfit’, stond daarin. Ook andere oude kandidaten wapperen met doktersbriefjes om zo te laten zien dat ze beter in het Witte Huis passen dan in het bejaardenhuis.

Ervaring

Een voordeel van oude kandidaten is hun ervaring. Ze hebben al veel gezien en gedaan. Maar is dat genoeg om president te worden? Misschien moeten ze een jongere generatie de kans geven om die ervaring op te doen. Dan kunnen ze zelf lekker met pensioen.

Stelling: Wereldleiders moeten ook met pensioen.

Amira (8): Oneens
‘Ik vind het cool dat ze nu nog werken. Misschien worden ze sneller ziek, maar als je ouder bent, weet je meer. Jongere mensen hebben nog niet alles geleerd. Een maximumleeftijd vind ik niet eerlijk. Als je de kans krijgt om president te worden, mag je die gewoon pakken.’

Jens (12): Eens
‘Oudere mensen hebben meer ervaring om betere beslissingen te nemen, maar kunnen ook elk moment een hartaanval krijgen. Stel je voor dat dat op een belangrijk moment gebeurt! Je kunt niet je hele leven blijven werken. Op hun 75ste moeten ze met pensioen.’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je kunt niet je hele leven blijve werken.
Ik ben eens.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.