Stelling Charlotte
Stelling

Charlotte over stoute ministers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ministers, dat zijn die dames en heren die in ons land de wetten bedenken. Je zou dus denken dat ze zich zelf ook keurig aan deze regels houden. Maar nee hoor, sommigen zijn ‘een beetje stout’. Zo zat minister Wiebes (Economie en Klimaat) vorige week met een journalist achter in een auto. ‘Zullen we voor de veiligheid de gordel achterin omdoen?’ vroeg de journalist en klikte zijn autoriem vast. Maar Wiebes raakte de gordel niet aan. ‘Daar ben ik een beetje stout in’, zei de minister. ‘Ik heb ’m meestal niet om.’

Boete

Veel mensen werden boos op Wiebes. Waarom zou hij zich niet aan de wet hoeven houden? Zijn collega van verkeer vond dat Wiebes zich als minister ook aan de regels moet houden én het goede voorbeeld moet geven. Wiebes gaf haar gelijk. Hij gaat voortaan ‘zijn best doen voor de gordel’. Ook maakte hij het bedrag dat hij als boete had kunnen krijgen over aan Veilig Verkeer Nederland. Goed dat hij dit doet, maar wel een beetje laat. Wat mij betreft moeten ministers zich altijd aan de wet houden. Als zij het goede voorbeeld niet geven, wie dan wel?

Stelling: Ministers moeten altijd het goede voorbeeld geven.

CharlotteCharlotte (10): Eens
‘Ministers moeten altijd het goede voorbeeld geven. Ook al ben je een minister, je blijft een mens en mensen moeten zich aan de regels houden. Straks doen kinderen hen na en krijgen ze een ongeluk. Dat wil je niet.’

Allard

Allard (10): Oneens
‘Ik vind dat ministers zich ook gewoon aan de regels moeten houden. Zij kunnen ook door de voorruit vliegen bij een ongeluk. Maar iedereen doet weleens iets wat niet mag, dus ze hoeven van mij niet altijd het goede voorbeeld te geven. Maar wel heel vaak.’


Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens omdat bijvoorbeeld hij gaat televisie kijken de hele dag dat mag toch

Ik ben er ook mee eens want ministers zijn ook gewoon mensen en geen soort aliens die zich niet aan de regels hoeven houden.

Omdat iedereen wel eens een foutje kan maken.

Eens. Ministers zijn toch ook mensen?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.