stelling over opa's en oma's die te veel verwennen

Charlotte over verwenoma's en opa's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Latten
Charlotte
Latten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wat vaker een snoepje, iets langer op de iPad, een extra toetje na het eten en later naar bed. Vaak mag je meer bij je opa en oma dan bij je eigen ouders. Niet zo gek dat het iedere keer weer feest is als je bij hen gaat logeren! Maar uit onderzoek van een Schotse universiteit blijkt dat al die verwennerij door opa’s en oma’s helemaal niet zo goed is. Want in al die lekkere dingen die ze jou toestoppen zit vaak veel suiker en vet. En dat is natuurlijk niet zo gezond.

Chips en chocola

Natuurlijk geef ik mijn kinderen ook heus af en toe snoep. En een beetje verwennen hoort bij het opa en oma zijn. Dat maakt het vast ook zo leuk. Maar veel grootouders passen iedere week wel een dagje op hun kleinkinderen. Ik vind het geen fijn idee als ik weet dat mijn ouders op die dag allemaal ongezonde dingen op tafel zetten. Dat het dan niet op kan met chocola, ijsjes en chips en er iedere keer pannenkoeken, poffertjes, patat of pizza op het menu staan.

Dezelfde regels

Het is toch voor iedereen veel duidelijker én gezonder als ouders en opa’s en oma’s zich aan dezelfde eetregels houden? En dan bedoel ik natúúrlijk de regels van de ouders!

Stelling: Opa’s en oma’s moeten zich houden aan de eetregels van de ouders

stelling over opa's en oma's die te veel verwennenBoaz (10): Eens
‘Ouders zijn inderdaad de baas. Tenminste, voor het grootste deel. Als je soms iets extra’s krijgt van je opa en oma mag dat natuurlijk wel, maar niet te veel. Veel ongezonde snacks vind ik maar niks. Van te veel snoep en snacks nu ga je later zeker spijt krijgen.’

Zoé (9): Oneensstelling over opa's en oma's die te veel verwennen
‘Te veel snoep en zo is niet gezond maar een keer in de week moet kunnen, vind ik. Opa’s en oma’s zijn nu eenmaal heel gek op hun kleinkinderen en willen die graag verwennen. Daar zijn het toch opa’s en oma’s voor?!’

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat is er mis mee ze zijn ouder

klopt het is ook leuk dat je wat meer daar mag

Ik bne het helemaal eens met zoe Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

ik ben er mee eens omdat ik wil niet dat mij tanden rotten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps