Stelling

Charlotte over winnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Winnen is leuk. Het betekent dat jij de beste bent. Beter dan alle anderen. Toch? Niet bij een spellingswedstrijd in de Verenigde Staten vorige week. Daar waren niet één of twee winnaars, maar acht! Rishik (13), Erin (14), Saketh (13), Shruthika (13), Sohum (13), Abhijay (12), Christopher (13) én Rohan (13) mochten zich allemaal de beste speller van het land noemen. Ze hadden twintig rondes lang elk woord goed gespeld. Dapper sloegen ze zich door woorden als erysipelas (de ziekte wondroos) en omphalopsychite (iemand die naar zijn navel staart om in trance te raken).

Morgen verder

Ik vind het knap van Rishik, Erin, Saketh, Shruthika, Sohum, Abhijay, Christopher en Rohan. Ik heb al moeite om hun namen te spellen en zij kennen het hele woordenboek uit hun hoofd! Ze verdienen zeker een prijs. Maar allemaal de hoofdprijs? Dat vind ik te ver gaan. Van mij had de jury mogen zeggen: ‘Sorry jongens, het is gelijkspel. Morgen gaan we verder.’ Er staan meer dan vierhonderdduizend woorden in het woordenboek dat werd gebruikt, daar staan er vast zeven tussen die te moeilijk zijn. Een wedstrijd is een wedstrijd. Met maar één winnaar.

Stelling: Een wedstrijd kan maar één winnaar hebben.

AllardAllard (10): Eens
‘Ik vind het op zich eerlijk dat nu iedereen heeft gewonnen. Anders worden sommigen teleurgesteld terwijl ze wel even goed zijn. Maar acht winnaars is wel overdreven. Ze moeten nóg een wedstrijd houden en wie dan de beste is, wint.’

GijskeGijske (11): Oneens
‘Meerdere winnaars vind ik kunnen, maar dan moeten ze wel allemaal de prijs krijgen die was beloofd. Ik heb een keer een voorleeswedstrijd net niet gewonnen. Ik vond het niet zo erg. Meedoen vind ik belangrijker dan winnen.’

Wat vind jij van deze stelling? Laat het ons hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Als er maar 1 winnaar is dan hebben de andere kinderen die geen beker beker hebben hebben dan als enige geen beker

oneens want als 2 mensen evengoed zijn moeten ze volgens ons allebei kunnen winnen.

Eens, je moet tegen je verlies kunnen.

Het is altijd geweest dat er een winnaar is, je moet gewoon tegen je verlies kunnen.

Eens er is altijd al 1 winnaar geweest je moet gewoon tegen je verlies kunnen want winnen is niet alles het gaat om het plezier

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.