Anne Frank Huis chatbot Facebook Messenger dagboek

Chatten over Anne Frank op Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marieke de Jong
Marieke
de Jong

Heb jij altijd al iets willen weten over Anne Frank? Dan hoef je vanaf nu niet meer naar de bibliotheek of Wikipedia door te lezen. Je kunt al je vragen stellen via een chat op Facebook!

Iedereen kan sinds gisteren via Facebook chatten met het Anne Frank Huis in Amsterdam. Bijzonder is dat je niet praat met een mens, maar met een computer die jouw vragen begrijpt.

De zogenoemde 'chatbot' is zo slim dat hij antwoord kan geven op vragen als 'wie was Anne Frank?' en 'waarom is ze beroemd?'. Het Anne Frank Huis is het eerste museum ter wereld waarmee je op deze manier kunt chatten op Facebook.

Wie was Anne?

Het verhaal van Anne Frank ken je vast wel. Het joodse meisje moest zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verstoppen voor de Duitsers. Ze zat met haar familie ondergedoken in een kamer achter een boekenkast. Twee jaar lang zaten ze daar veilig, maar uiteindelijk werden ze in 1944 door de Duitsers ontdekt. Niet lang daarna werd de oorlog haar dood.

In het Anne Frank Huis in Amsterdam, de plek waar Anne met haar familie ondergedoken zat, zit nu een museum. Daar kun je onder meer haar dagboek zien. Wil je meer weten over Anne Frank? Vraag je ouders dan of je op Facebook even mag chatten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook