Foto Roos Trommelen

Chet (12) leert draaien tijdens dance-evenement

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Meestal klinkt er in een club harde muziek, maar in Club Air in Amsterdam kon je woensdag een speld horen vallen. Tijdens de eerste dag van het Amsterdam Dance Event (ADE) kwamen dj’s in de dop bij elkaar om tijdens de Spinnin’ Academy van het platenlabel Spinnin’ Records alles te leren over het vak. 

Het publiek kan speciale lessen volgen en mag vragen stellen aan Melle Stomp (19 jaar). Als DJ Mesto werkte hij al samen met Martin Garrix, hij heeft een contract bij Spinnin’ Records en reist de wereld over om op te treden. Zijn belangrijkste tip? 'Zorg dat mensen herkennen dat jij het hebt gemaakt. ‘Ik heb bijvoorbeeld zelf altijd een fluitje in mijn nummers en ik gebruik vaak robot-achtige stemmen.’

Blij en vrolijk

Ook Stefan (14) uit Barendrecht mag iets vertellen.Hij treedt regelmatig op als DJ Creeps en mag straks ook wat laten horen.  Hij is al zes jaar dj. ‘Dancemuziek maakt me heel blij. Zelfs als ik verdrietig ben, word ik er vrolijk van’, vertelt hij. Hij is hard op weg om de wereld te veroveren. ‘Ik heb een truc bedacht met een combinatie van verschillende effecten, die is overgenomen door DJ Laidback Luke. Hij heeft die zelfs op Tomorrowland gebruikt en mijn naam toen genoemd’, vertelt hij enthousiast. 

Vette sound

In een andere zaal mogen de bezoekers zelf ook aan de slag. Er staat een laptop en een toetsenbord met lichtgevende knoppen en een grote dj-set. Chet (12, op de foto hierboven) probeert zo veel mogelijk te leren. 'Ik zou mezelf nog geen echte dj noemen, maar ik maak wel zelf muziek thuis. Dat doe ik nu een jaartje. Ik wil de technieken nog beter leren en ik vind het belangrijk om origineel te zijn. Ik ben benieuwd vooral hoe ik een goede drop moet maken, zodat ik er midden in een nummer keihard in kan knallen met een vette sound.’

Foto Roos TrommelenDJ Creeps (recht) is hard aan het werk. Foto's Roos Trommelen.

Anderen lazen ook: Top-dj verdient 571.000 euro per week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dit is echt stom

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.