Dierenpark Amersfoort Twitter

Chimpansees ontsnapt in DierenPark Amersfoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Heftig nieuws uit DierenPark Amersfoort. Daar zijn vandaag twee chimpansees ontsnapt uit hun verblijf. De dieren moesten uit voorzorg worden doodgeschoten. Er raakten geen mensen gewond.

De dieren ontsnapten vanmorgen rond half elf uit hun verblijf. Daarna werd het park zo snel mogelijk gesloten. De twee mannetjes, Mike en Karibuna, zouden imponerend gedrag hebben laten zien door zichzelf bijvoorbeeld op de borst te kloppen en harde geluiden te maken. Daardoor waren de verzorgers bang voor een gevaarlijke situatie en besloten ze te schieten.

'Verdoven duurt te lang'

Een woordvoerder van het dierenpark vertelt dat het verdoven van de dieren geen optie was, omdat dat te lang zou duren. 'Het duurt ongeveer tien minuten tot een kwartier voordat een verdoving werkt bij een chimpansee. Het zijn heel snelle dieren en in de tussentijd zouden ze misschien wel het park uit kunnen gaan via de bomen om het park. Daardoor was er geen andere optie dan te schieten. Maar wij vinden het zelf ook heel verdrietig en het is een vreselijke gebeurtenis.'

Schuilen in verblijf

Bezoekers van de dierentuin moesten snel het park uit. Sommige mensen redden dat niet en zochten een schuilplek. Een mevrouw kon zich bijvoorbeeld verstoppen in het verblijf van de schildpadden en andere bezoekers bleven vlakbij de olifanten, vertellen zij aan RTV Utrecht. Iemand anders vertelt aan het Algemeen Dagblad dat hij het restaurant in werd gestuurd en daar mocht wachten. 

Onderzoek

Mike en Karibuna woonden beide al lang in de dierentuin. Mike was 55 jaar en hét gezicht van de dierentuin. Hoe de twee konden ontsnappen, is niet bekend. Medewerkers van het park denken dat het om een menselijke fout gaat. Daar wordt de komende dagen onderzoek naar gedaan. Het park blijft de rest van de dag dicht.

Anderen lazen ook: Foto's: Dieren smikkelen van Halloween-pompoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dieren mogen niet ontsnappen Duimomhoog

Ik ben erg geschrokken van het nieuws dat de cimpansees. Ik hoorde dat hij daar 50 jaar had gewoond dat zou dan een helemoeilijke beslissing zijn ik leef heel erg mee met de mensen die daar werken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.