EPA

China doet langste glazen brug ter wereld op slot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Mensen met hoogtevrees kwamen waarschijnlijk al niet in de buurt, maar nu mag helemaal niemand er meer op. China heeft deze week de langste glazen brug ter wereld gesloten.

De reden? De brug is misschien niet veilig genoeg. In China zijn er geen landelijke veiligheidsregels voor dit soort bouwwerken. Na ongelukken bij andere glazen bruggen in China, gaan onderzoekers nu kijken hoe veilig de brug is.

32 plekken dicht

Niet alleen deze Hongyagu-brug zit op slot, ook andere glazen bruggen in de Chinese provincie Hebei zijn dicht. Net als een aantal glazen voetpaden en uitzichtsplekken. In totaal gaat het om 32 toeristische plekken. Het is niet bekend of (en wanneer) de bruggen weer open gaan.

Hongyagu-brug

De Hongyagu-brug werd in 2016 geopend en is sindsdien populair bij toeristen. De brug hangt op ruim 200 meter hoogte tussen twee kliffen en is 488 meter lang.

EPA

Anderen lazen ook: Langste zeebrug ter wereld geopend in China.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wou met mijn ouders die brug eens gaan bezoeken. maar nu kan dat niet meer Rentweg Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.