Protesten tegen het besluit van Donald Trump over het klimaatakkoord

China en Californië werken samen aan klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Veel wereldleiders balen na een besluit van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zei vorige week dat hij niet meer mee wil doen aan de klimaatafspraken die 199 landen samen hebben gemaakt. De Amerikaanse staat Californië heeft daarom besloten zélf klimaatafspraken te maken met China.

Eigen houtje

Niet alleen de wereldleiders balen namelijk van het besluit van Trump. Ook in de Verenigde Staten zelf is ook niet iedereen het eens met het besluit van Trump. De baas van de staat Californië heeft dinsdag op eigen houtje afspraken gemaakt met China over het klimaat.

Nieuwe technieken

Ze gaan samen over nieuwe technieken nadenken, die moeten zorgen dat er minder vervuiling in de lucht komt. En ze willen dat de handel tussen de Amerikaanse staat en China schoner wordt. 

We doen nog mee!

Ook veel grote Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Google en Twitter hebben beloofd dat ze zich met z’n allen gaan uitsloven om de aarde niet verder te laten opwarmen. Hun motto? We Are Stil In! Oftewel: Wij doen nog wel mee!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps