Beeld ANP

In China lijkt alles weer normaal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Overvolle treinstations en lange rijen in pretparken. In China trekken honderdduizenden mensen er deze week op uit. En dat is nieuw na maanden van corona-quarantaine. 

De meeste Chinezen zijn deze week vrij vanwege een belangrijke feestdag. Overal worden leuke dingen georganiseerd. Veel mensen zijn blij en opgelucht dat dat weer kan.

In China, waar de epidemie begon, komen er sinds een paar weken bijna geen nieuwe corona-besmettingen meer bij. Dat het nu zo goed gaat, komt ook omdat er heel lang erg strenge regels waren. Maandenlang mochten kinderen niet naar school en volwassenen niet naar hun werk. Binnen blijven was ook echt binnen blijven. Veel strenger dus dan bij ons.

Verplichte app

Sommige regels gelden nog steeds. Bij de ingang van stations, pretparken en festivals wordt van iedereen nog steeds de temperatuur opgemeten. Ook is het verplicht om een speciale corona-app op je telefoon te hebben. Die houdt bij waar je geweest bent en of je contact hebt gehad met een besmet persoon. Als dat zo is, moet je verplicht binnen blijven.

Privacy

Nederland heeft vanaf zaterdag ook zo’n app. Alleen is die niet verplicht. Bij ons zijn de regels over privacy veel strenger. Veel maatregelen die de Chinese regering tijdens de crisis nam, zouden hier dus niet kunnen.
Hoe lang het in China goed blijft gaan, is nog wel afwachten. Niemand weet of het virus niet tóch weer terugkomt. Maar tot het zo ver is, is het leven in China weer een beetje als vóór corona.

Anderen lazen ook: MInder huiswerk in China.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps