toren

In China staat de hoogste ijstoren ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

De ijstoren staat in de Chinese plaats Harbin. Hier is momenteel een groot ijsfestival. De toren is gebouwd in de vorm van een traditionele Chinese toren en een flamencojurk.

Bekijk hieronder hoe de toren werd gebouwd:

Olympische Winterspelen

De studenten hebben de hoge toren gebouwd door ijs te spuiten op een enorme ballon. Met het bouwen van deze toren willen ze aandacht vragen voor het materiaal waarmee de ballon is gemaakt. Het bouwmateriaal is namelijk erg handig voor het maken van tijdelijke bouwwerken in koude gebieden. De ijstoren zou bijvoorbeeld prima op de planeet Mars of op de Olympische Winterspelen kunnen staan.

Record

Met de 30 meter hoge toren werd een record verbroken. Eerder bouwden de studenten namelijk een toren van 21 meter hoog. De studenten komen uit allerlei verschillende landen. Ook Nederlandse studenten uit Eindhoven hielpen mee. 

De toren zal op 10 januari worden geopend.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wist jij deze ijzingwekkende ijsweetjes al?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Samira Vraagtzichaf hoe hoog was de vorige ijstoren

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.