Superbril politie China

Chinese agent vangt boeven met superbril

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het klinkt als een uitvinding uit een science fiction-film, maar de Chinese politie gebruikt 'm echt: een superbril waarmee je kunt zien of er een verdacht persoon voor je staat.

Via een speciale bril met gezichtsherkenning kunnen agenten mensen die ze op straat zien, koppelen aan informatie in een computer. Zo kunnen ze checken of iemand op een lijst met verdachte personen staat.

Rood signaal

Als de informatie die de bril stuurt een 'match' vormt met een persoon op de lijst, zien de agenten een rood waarschuwingssignaal. 

Geen vrijheid

Helemaal nieuw is de bril niet. De Chinese regering gebruikt al langer allerlei moderne technieken om de bevolking in de gaten te houden. Er staan bijvoorbeeld al miljoenen beveiligingscamera's in het land. De regering wil dat er nog veel meer bij komen. Veel mensen zijn bang dat China steeds meer een 'bewakingsstaat' wordt, waarin je geen vrijheid en privacy meer hebt.

Anderen lazen ook: Nieuw in Dubai: robot als politieagent.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow, echt vet! ik zou ook wel zo'n bril willen hebben hoor!
maar ja, ik woon niet in china. wel jammer. ik vraag me af hoe die bril gemaakt wordt. Vraagtzichaf ik ben wel benieuwd. ik heb nog een vraagje. ik zou heel graag een keer een artikel in de kids week willen schrijven. mijn huistelefoonnummer is 252824. ik hoop dat het mag! Duimomhoog

Veel succes coolHeid!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.